Amb el projecte dels Mercati della Terra® (MdT), Slow Food pretén crear una xarxa internacional de mercats de pagesos

miércoles, 17 de abril de 2013

PORTA EL CISTELL! 1er MERCAT DE PAGÈS A LA FIRA PER LA TERRA - 20 i 21 d'abril 2013



Un any més, Slow Food organitza el seu Mercat de la Terra a la Fira per la Terra al Passeig Lluís Companys. Ens acompanyaran productors ecològics i de qualitat, escollits amb els criteris del producte Bo, Net i Just.
Aquest any serà especial, juntament ad altres entitats i xarxes de pagesos s’ha organitzat un gran Mercat de Pagès, el primer a Barcelona, en què participaran més de 100 pagesos catalans, molts d'ells amb producció dins, o properes, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.
PORTA el CISTELL serà el lema d'aquest primer Mercat de Pagès, animant als consumidors a veure els mercats de nou com el lloc de trobada amb els pagesos, amb aquells que produeixen el seu menjar; el lloc on s'intercanvien el productes fruit del terra i del treball del pagès per una quantitat de diners justa, sense intermediaris, mirant-se als ulls i amb confiança, amb possibilitat de informar-se directament sobre les pràctiques agrícoles i la qualitat dels productes. 
Les entitats organitzadores i la petita pagesia d'aquesta país -que va creixent, i cada vegada més s'interessa per una producció agroecològica, i per vendre directament a un consumidor que apreciï els fruits de la seva feina – defensem la creació d'autèntics mercats a les ciutat i pobles del nostre país, i exigim que les administracions responguin a aquesta demanda ciutadana afavorint aquest tipus de mercats, posant-hi les mínimes condicions – cessió gratuïta d'espais públics, normes que permetin als petits pagesos participar-hi, acceptació de segells participatius de garantia organitzats per les pròpies xarxes de pagesos – i permetent als moviments socials i a la pròpia pagesia definir el marc que asseguri la creació, continuïtat i èxit d'aquests mercats tan necessaris, arreu del país.
Aquest primer Mercat de Pagès vol ser molt més que un Mercat doncs. Vol ser un gran acte reivindicatiu ciutadà per uns futurs mercats pagesos setmanals als barris de Barcelona, i arreu de Catalunya.
Per això, vine a omplir el cistell, la panxa i la ment a la 18ª edició De la Fira per la Terra!

Activitats organitzades per Slow Food:
Dissabte
De 11 a 13 h a l’IES Verdaguer debat MERCAT DE PAGÈS, UNA EINA PER LA SOBIRANIA ALIMENTÀRIA(veure cartel adjunt)
12-16h "Slow Vermut" amb vermut bionàmic i pica-pica del mercat de la terra

16h "Batuts de colors" per a Slow Kids (+ 4 anys, gratuït)
Diumenge
12-16h "Slow Vermut" amb vermut bionàmic i pica-pica del mercat de la terra

16,30h "Batuts de colors" per a Slow Kids (+ 4 anys, gratuït)

 T'hi esperem,
 -- 
Relació de productors de les 15 carpes blanques d'Slow Food (pg. Lluís Companys, passadís central):

Fruites, verdures, cereals, llegums I oli
APIRAVE
Formatges, lactic I embotits
Xocolata i mel
Herbes i cosmètica
NURGAIA